Gulv som lige har fået udført gulvafhøvling i København

AFSLIBNING AF GULVE OG GULVAFHØVLING I KØBENHAVN OG PÅ SJÆLLAND

50378781 Kontakt os her

Gulvafslibning & gulvafhøvling København

Vi tilbyder gulvafslibning og gulvafhøvling i København og Sjælland med kort ventetid og til fornuftige priser – udført af professionel gulvafhøvler.

Afslibning udføres som en alternativ måde til udskiftning af hele gulvet. Med en afslibning opfrisker, eller reparerer man slidte og gamle gulve. Gulvafslibning er tilstrækkeligt på de fleste gulve, når de skal gøres i stand. Dermed får man et pænt og jævnt gulv fri for ridser og misfarvninger.

Gulvafslibning udføres med en gulvafslibningsmaskine med påsat sandpapir. I løbet af processen foretager man typisk 3-5 slibninger, alt efter gulvets stand inden afslibningen. Afslibningen udføres ved gradvis at gå fra slibning med groft sandpapir, til slibning med fint sandpapir, og der slibes typisk 1 mm af overfalden.

Gulvet skal være forholdsvis jævnt allerede inden slibningen påbegyndes, da det ellers ikke er muligt at opnå et ordentligt resultat. Efter gulvafslibning får gulvet et overflade af ubehandlet træ og gulvet er derefter klart til at modtage efterbehandling i form af lak, olie eller lud.

På nogle gulve, der er meget slidte, er en gulvafslibning ikke nok, og man skal derfor foretage en afhøvling først. På gulve der er meget ujævne, eller på gamle plankegulve med mørk fernis, er det vigtigt at udføre gulvafhøvling for at udjævne og frilægge brædderne, inden man påbegynder afslibningen.

Klik her for at se priser på gulvafslibning hos Dania Gulvafslibning og Maler – alle opgaver udføres af professionel gulvafhøvler.

gulvafhøvling København

Gulvafhøvling inden gulvafslibning i København

Der kan være flere grunde til at en afslibning ikke er nok. På gamle gulve, der er meget slidte er det nødvendigt at udføre gulvafhøvling inden afslibning. En gulvafhøvling er nødvendig hvis en eller flere af følgende ting er til stede:

  • Fernis
  • Limrester
  • Dybe ridser og skader
  • Gulvet er ujævnt

Benyt professionel gulvafhøvler til gulvafhøvling

Gulvafhøvling er et mere omfattende projekt end afslibning, og bør altid udføres af en professionel gulvmand. Afhøvlingen, i modsætning til afslibning, går i dybden – typisk afhøvler man 2 – 4 mm af gulvet. Arbejdet udføres med en gulvhøvl, der har påsatte små knive der laver høvlspåner, og på denne måde når i dybden af træet. En gulvafhøvling kan være nødvendig hvis gulvbrædderne ligger ujævnt eller der er tale om gamle plankegulve med fernis.

En gulvafhøvling er i stand til at tage det grove, inden man påbegynder med gulvafslibning. Det er meget vigtigt at gulvet er fri for søm og lign. inden arbejdet påbegyndes, da disse kan ødelægge maskinen.

En afhøvling afsluttes altid med en afslibning af gulvet for at udglatte ujævnheder, og for at gøre gulvet klar til efterbehandlingen.

Klik her for at se priser på gulvafhøvling hos Dania Gulvafslibning og Maler

Ludbehandling efter afslibning

Ludbehandling efter gulvafslibning har til formål at bevare den lyse farve på gulve af nåletræ, ask, bøg, hevea m.v. Hvis gulvet ikke ludbehandles, vil gulvett blive mørkere under sollysets påvirkning. Ludbehandling efter gulvafslibning har til formål at hvidpigmentere overfladen.

Efter gulvafslibning og ludbehandling er det obligatorisk af vaske gulvet 3x med sæbe. Man kan benytte både sæbe til hvid lud og sæbe til naturlud. Hver sæbebehandling vil give gulvet en friskog renere overflade, samtidig med at den mætter gulvet og forlænger dets levetid.

Efter gulvafslibning af meget gamle gulve der er misfarvet eller skadet ved for eksempel en vandskade, er gulvafslibning efterfulgt af hvid ludbehandling et optimalt valg, da behandlingen vil skjule misfarvninger.

Gulvafslibning priser efterfulgt af ludbehandling fås til kun 80,- pr. m2.

Afslibning af gulve

Gulvafslibning er en meget billigere alternativ til udskiftning af gulvet. Afslibning af gulve pris fra kun 79,- kr. pr.m2 over 30 m2. Der kan være mange grunde til at vælge afslibning af gulve. Afslibningenresulterer i en fornyet overflade af trægulvet.

Det er forskelligt fra person til person, hvornår man synes det er tid til afslibning af gulve, men det vil typisk være når lakken er slidt eller når der er kommet ridser og pletter og misfarvninger som ikke kan fjernes med rengøring.

Vores gulvservice afdeling tilbyder afslibning af gulve af højeste kvalitet til billige priser.

Når gulvet er afslebet kan den behandles med valgfrit efterbehandling. Efter afslibning af gulve tilbyder vi efterbehandlinger i form af olie, lak og lud.

Afslibning af gulve og vedligeholdelse (gulvafslibning + tips)

For at kunne få trægulve til at holde sig pæne i mange år , er man nødt til at vedligeholde dem, Trægulve kan beholde deres pæne udseende med regelmæssig vedligeholdelse med afslibning af gulve (gulvafslibning) og efterbehandling fra et professionelt gulvfirma.

Hos Gulvafslibning og Malercenter tilbyder vi professionel gulvafslibning til privat-og erhvervskunder i hele København, Storkøbenhavn og Sjælland. ​Hvis du ikke ønsker at beskæftige dig selv med vedligeholdelse af dine trægulve, så kontakt os og vi vil sørge for at give nyt liv til dit gulv.

Fra professionel gulvafslibning til rengøring og lakering, vi ved, hvad dine trægulve har brug for og kan rådgive dig i forbindelse med efterbehandling og vedligeholdelse. Lad os hjælpe dig i projekt fornyelse og gøre det vi gør bedst, at give nyt liv til det gulv ved hjælp af gulvafslibning og efterbehandling.

Gulvafslibning – Gør det selv

Gulvafslibning

Når man gør gulvet klar til gulvafslibning afslibning er det vigtig med en grundig gennemgang inden man påbegynder. Gulvet skal være fri for søm, kabler, tegnestifter eventuelle genstande. Det er vigtigt at man beskytter panelerne da disse kan blive beskadiget under gulvafslibning eller efterbehandling.

Under gulvafslibning bruges 5 forskellige maskiner: båndmaskine, valsemaskine, rondelmaskine, hjørnemaskine og en polermaskine. Maskinerne vælges ud fra gulvets stand, men i de fleste tilfælde er det nødvendigt at tage alle 5 maskiner i brug.

Når gulvet er gjort klart til afslibning er det vigtigt at vurdere om gulvet trænger til en gulvafhøvling eller om det er nok med en gulvafslibning. Hvis gulvet er meget beskadiget eller hvis der er fernis eller gamle lirester på gulvet så er det nødvendigt at starte med afhøvling.

Gulvafhøvlingen går i dybden og typisk afhøvler man 2 – 4 mm af gulvet. Afhøvlingen udføres med en gulvhøvl der har påsatte små knive der laver høvlspåner og på denne måde når i dybden af træet.
Efter afhøvling udfører man gulvafslibning for at gøre overfladen glat og udglatte ujævnheder.

Gulvafslibning udføres af 3 eller 4 omgange og med sandpapir der har forskellige kornstørrelser, alt efter gulvets tilstand. Nye gulve behøver ikke så aggressive slibninger som gamle gulve.

Den første omgang har til formål at fjerne den gamle finish og udglatte gulvet, så det er fladt på tværs af lokalet, fjerne høje og lave pletter. Dette vil være den tungeste slibning og vil gøre store kradsemærker

Den anden omgang har til formål at fjerne ruheden fra det første snit, udjævne ridser og fjerne enhver finish, der måske ikke er blevet fjernet på den første snit.

Den sidste omgang udføres for at opnå en glat overflade. Den fjerner også flere af de resterende karakterer fra de tidligere afslibninger.

Efterbehandling

Det vigtigste som man skal være opmærksom på inden man påbegynder efterbehandlingen er at støvsuge gulvet grundigt.

Lakbehandling

Lakering er den stærkeste overfladebehandling man kan vælge. Lak bevarer træets naturlige farve og giver en meget slidstærk overflade, der er nem at rengøre og vedligeholde. Afslibning efterfulgt af klar mat lak giver gulvet en flot overflade, der fremhæver træets naturlige struktur og farve. Ønsker man at lysne gulvet kan man efterfølgende vælge at efterbehandle gulvet med hvidpigmenteret lak

Efter gulvafslibning lakeres gulvet 2 til 3 gange, alt efter ønske og behov. For at opnå det bedste resultat, anbefales der at man behandler gulvet med 3x lak for at give gulvet en langt levetid og for at opnå en jævn, flot og stærk overflade.

Efter hærdning danner lakken en vandskyende film med en tykkelse på få hundrededele millimeter på gulvets overflade. Denne film giver også beskyttelse mod slid.

En lakering kan typisk holde i flere år, hvis man vedligeholder gulvet. Når lakken først er slidt, kan man ikke gøre andet end at fjerne den gamle lak med gulvafslibning og derefter lakere gulvet igen.

Gulvafslibning Priser på Lakbehandlinger.

Oliebehandling

Oliering efter gulvafslibning giver træet en jævn og behagelig overflade, der er nem at vedligeholde. Olien giver gulvet en stærk overflade,man oliering er en åben behandling der ikke beskytter gulvet lige så godt som lakering.

Opstår der mindre ridser eller pletter på gulvet kan disse normalt forsvinde ved vask, men spildes der meget fedt eller sker der en vandskade, kan disse efterlade pletter på gulvet der ikke kan fjernes, men kræver derimod en ny gulvafslibning og efterbehandling

Efter gulvafslibning kan man både anvendes naturolie der får gulvet til at “gløde” eller hvid olie, hvid man ønsker at lysne gulvet.

Efter gulvafslibning og oliering må gulvet betrædes efter minimum 8 timer. Der anbefales at man venter i 3 dage med at sætte møbler ind. Olierede gulve vedligeholdes med oliepleje eller sæbe.

Gulvafslibning og Maler tilbyder gulvafslibning + olie efterbehandling til 80,- pr. m2 inkl. moms.

Letafslibning / gulvafslibning

Let afslibning har til formål at gøre gulvet klar til en efterbehandling. Let afslibning er en procedure hvor man renser overfladen med en poleringsmaskine for overfladisk snavs. Forskellen på gulvafslibning og let slibning er at man ved let slibning til forskel for gulvafslibning ikke fjerner den pågældende behandling, men derimod renser den for snavs, for derefter at gøre gulvet klar til en ny efterbehandling i form af lak, olie eller lud.

Let afslibning, i forhold til gulvafslibning, har ikke til formål at fjerne dybe ridser, hakker eller store misfarvninger.

Man vælger typisk en let afslibning frem for en gulvafslibning hvis gulvet er i en forholdsvis god stand uden dybe ridser eller misfarvninger. Vi tilbyder Let afslibning + 1 efterbehandling til 35,- pr. m2. inkl. moms.

Rådgivning om gulvafslibning og efterbehandling

Der kan være flere ting omkring gulvafslibning der er uoverskuelige, hvis man ikke kender meget til det. Mange af vores kunder er ofte i tvivl om deres gulve trænger til gulvafslibning eller gulvafhøvling, eller om hvilken form for efterbehandling de skal vælge.

Dania Gulvafslibning og Maler er altid klar til at rådgive om gulvafslibning og efterbehandling, så kontakt os gerne hvis du er i tvivl, så rådgiver vi dig via mail eller telefon. Vi kan også sende en professionel gulvmand ud til dig for at besigtige opgaven og give dig et gratis og uforpligtende tilbud.

Vi rådgiver kunder både før, under og efter gulvafslibning og efterbehandling. Såfremt du har spørgsmål til gulvafslibning og efterbehandling efter opgaven er afsluttet, er du meget velkommen til at kontakte os vedrørende hjælp til vedligeholdelse eller reparation af dit gulv.

Gulvafslibning og efterbehandling

Vi leverer professionelt trægulv behandling , herunder gulvafslibning, polering, efterbehandling i form af lud lak og olie.

Vi starter med en afslibning som fjerner ridser og mærker og misfarvninger fra gulvets overflade. Efter dette støvsuger vi gulvet for at gøre det fri for støv og klar til valgfrit efterbehandling. Gulv efterbehandling består af enten lud, lak eller olie behandling. Disse produkter kan også kombineres for at komme frem til det ønskede resultat.

Hvis man eksempelvis ønsker at lysne gulvet så det fremstår meget lysere end det er i forvejen så kombinerer man lud og lak eller lud og olie eller lud og sæbe, alt efter type overflade men ønsker. Flere lag efterbehandling øger gulvets levetid og kræver mindre vedligeholdelse samt et flottere resultat.

Såfremt lejligheden skal males af kunden selv eller en anden virksomhed, så anbefaler vi at gulvafslibning udføres inden maling på grund af at der er risiko for at der kommer snavs, støv og småskader ved paneler. Hvis man alligevel vælger at male inden gulvafslibning, så anbefaler vi stærkt at man beskytter paneler med malertape, for at undgår småskader samt lud, lak eller olie pletter.

Tips

Vi anbefaler at man så vidst som muligt prøver at undgå at spilde på gulvet. Men med børn og husdyr i huser kan forståeligt nok være umuligt. I tilfælde af at man spilder på gulvet, så skal man sørge for at tørre det op hurtigst muligt for at undgå fugtskader som er en af de ting som betragter som den største fjende for et efterbehandlet gulv.

Vi anbefaler at man bruger tæpper eller måtter på stærkt trafikerede områder da disse beskytter gulvet fra slid, skader og misfarvninger. Specielt på områder hvor der bliver gået meget og hvor overfalden er belastet af trafik. På denne måder undgår man at skulle udføre gulvafslibning og efterbehandling igen inden for en kort periode.

Vi anbefaler at man er forpasselig med husdyr der har lange klør, da disse kan ridse gulvet. De er derfor vigtigt at man holder dem trimmet. Man skal også være forpasselig med udendørs fodtøj, specielt høje hæle, da de hurtigt kan forårsage skader på gulvet, der kræver en ny gulvafslibning.

Vi anbefaler også at man ved møblering sørger for at benene på de møbler man sætter på overfladen er beskyttet og ikke er i stand til at danne skader på gulvoverfladen.

Ved rensning af gulvefterbehandlet overfalde, skal man sørge for at bruge de rette vedligeholdelsesprodukter.

Ved lakerede gulve det vigtigt at man undgå at anvende for meget vand for at mindske risikoen for fugtskader.

Ved ludbehandlede gulve i modsætning til lakerede overfalder, er det nødvendigt at påføre meget sæbevand.

Se Gulvafslibning Priser

Sidebar

Få et uforpligtende tilbud
Kontakt os her

Går du rundt med en konkret idé eller tanke om noget, du tror at Dania Gulvafslibning og Maler kan hjælpe dig med, er du naturligvis meget velkommen til at ringe og få gratis rådgivning og et uforpligtende tilbud.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

Ring til os